Marlenka Hungária Kft.

Receptek

A Marlenka márkanév védett! Az eredeti recept szigorúan őrzött, de aki időt – fáradságot nem kímélve szeretne hasonló süteményt készíteni, annak íme néhány sütemény recept:

Marlenka jellegű sütemény

Összetevők a tésztához:

  • 2-3 evőkanál méz,
  • 2 tojás,
  • 2 csapott kávéskanál szódabikarbóna,
  • 2 púpozott evőkanál kakaó,
  • 25 dkg kristálycukor,
  • 15 dkg sütőmargarin,
  • 45 dkg fehér búzaliszt.

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 1 l zsíros tej,
  • 2 evőkanál fehér búzaliszt (az állaga miatt),
  • 30 dkg kristálycukor,
  • 2 csomag vaníliás puding,
  • 40 dkg sütőmargarin.

Díszítésnek a tetejére porcukrozott kakaóport készítsünk.

Elkészítés:

Először a tészta. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk, 4 formás cipót gyúrunk belőle. A tészta kicsit ragacsos lesz, ne lepődjünk meg, nehézkes a nyújtása. Javasolt sütőpapíron dolgozni, majd egy tepsi hátulján a sütőpapírral megsütjük egyenként. Minden egyes tésztalap sütéséhez használjunk új sütőpapírt. Ez kb. 7-9 percig tart hőfoktól függően.

A pudingport a liszttel összekeverjük. Ezután az 1 l tejhez öntsük hozzá és főzzük keményre. A sütőmargarint a vaníliás cukorral és a 30 dkg kristálycukorral habosra keverjük. Amikor langyos a puding, belekeverjük a cukros margarint, és végül simára kidolgozzuk. A 4 tésztalapot megtöltjük a krémmel. A legfelső tésztalapra is kenjünk krémet. Végül instant (édesített) kakaóporral gazdagon meghintjük. Jót tesz a tésztának ha hűtőszekrényben hagyjuk állni néhány órát, így a tésztalap megpuhul és az ízek összeérnek.